Acasă Cultura/Media Italia: S-a stins adevăratul Piedone

Italia: S-a stins adevăratul Piedone

DISTRIBUIȚI

 Bud Spencer144910 – 28062016 –  Actorul italian Bud Spencer a murit luni, la vârsta de 86, a anunțat fiul său citat de agențiile de presă internaționale.

Spencer, al cărui nume era Carlo Pedersoli, s-a născut în Napoli, la 31 octombrie 1929 și a jucat în peste 40 de filme, dintre care 20 împreună cu actorul Terence Hill, al carui nume real era Mario Girotti. Genul cinematrografic ”western spaghetti” în care a jucat, i-a adus faima, având o mare priză la public în Italia și Germania, notează agenția DPA. Ultimele sale cuvinte au fost ”Va mulțumesc!”, scrie Agerpres.ro.

Născut în districtul Santa Lucia din Napoli, Carlo Pedersoli, al carui tată era un om de afaceri din Brescia, provine dintr-o familie bogată. În 1940, pe când avea 11 de ani, familia s-a mutat la Roma, unde adolescentul a fost un foarte bun înotător și un elev strălucit. După al Doilea Război Mondial, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Rio de Janeiro, unde tânărul și-a abandonat studiile și a avut diverse locuri de muncă, între care bibliotecar și muncitor. S-a întors apoi la Roma, reluându-și studiile și cursurile de înot, făcându-se remarcat pentru structura sa atletică și primind un rol în celebrul film ”Quo Vadis” (1951).

După Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 și al șaptelea titlu de campion al Italiei, Bud Spencer a fost și primul italian care a înotat sub minut la 100 metri liber, însă a abandonat înotul și s-a întors în America de Sud.

Reîntors la Roma, unde s-a căsătorit cu fiica unui producător de film, devine tată și, în 1967, când avea 38 de ani, a filmat primul western. El a decis apoi, să-și schimbe numele în Bud Spencer, ca un omaiu adus berii cu același nume și actorului Spencer Tracy. La alegerile regionale din 2006, a candidat în Lazio, regiunea Roma, sub sigla partidului lui Silvio Berlusconi. –  PROMPT MEDIA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPremieră la NATO
Articolul următorBucurești: La datorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.