Acasă Nord-Est Neamt Neamț: Republica Moldova şi România intensifică eforturile commune de prevenire și combatere...

Neamț: Republica Moldova şi România intensifică eforturile commune de prevenire și combatere a fraudelor vamale 

DISTRIBUIȚI

Direcția Generală a Vămilor144512 – 03062016  –  Serviciul Vamal al Republicii Moldova (SVRM) a organizat un seminar comun cu Direcția Generală a Vămilor (DGV) la Piatra-Neamț, în zilelel de 2 și 3 iunie. Evenimentul a fost dedicat promovării bunelor practici și schimbului de experiență în domeniul vamal. Seminarul a fost deschis de Vitalie Vrabie, director general al SVRM, şi Claudiu Ardeleanu, director general al DGV.

Potrivit agendei evenimentului, reprezentanții autorităților vamale au prezentat principalele categorii de fraude şi iregularități constatate la frontiera comună și au realizat schimburi de informații privind metodele de evaluare a eficienței criteriilor de risc pentru diverse categorii de bunuri sau mărfuri care tranzitează frontiera.

De asemenea, au fost detaliate cele mai bune practici privind organizarea controlului ulterior, procedurile utilizate, dar și modalităţile de simplificare a asistenței administrative reciproce destinate documentării cazurilor de fraudă vamală.

Vitalie Vrabie a mulțumit reprezentanților autorității vamale române pentru organizarea seminarului și a menționat că astfel de activități contribuie semnificativ la consolidarea capacităților instituționale în domenii prioritare precum combaterea fraudelor vamale și a infracționalității transfrontaliere.

 La rândul său, Claudiu Ardeleanu și-a exprimat convingerea că participarea în premieră a experților în analiza de risc în domeniul aerian și maritim va conduce la îmbunătățirea cooperării și pentru acești vectori de transport.

Conducătorii celor două structuri vamale vor face toate demersurile pentru adaptarea și integrarea informațiilor provenite din schimbul de experiență și de bune practici în domeniul analizei de risc și controlului ulterior, pentru asigurarea eficientizării controalelor vamale, a abordării zonelor de risc relevante și perfecționării inspectorilor vamali pentru utilizarea de mijloace și procedee specifice pentru instrumentarea fraudelor și iregularităților vamale, se arată într-un comunicat remis promptmedia.ro.  –  PROMPT MEDIA

foto:customs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.