Acasă Externe Turcia: Bilanț provizoriu: 36 de morți și 147 de răniți în atentatul...

Turcia: Bilanț provizoriu: 36 de morți și 147 de răniți în atentatul de la Istanbul. Nu sunt informații că printre victime sunt și cetățeni români

DISTRIBUIȚI

ataturk-atentat144922 – 29062016 –  Ultimul bilanț provizoriu al atentatului petrecut marți, în jurul orelor 21.50, pe aeroportul Ataturk din Istanbul  (cel mai mare din Turcia), anunță cel puțin 36 de morți și  147 de răniți, majoritatea turci, notează Pro TV.

Trei atacatori sinucigași au deschis focul marți seara la Istanbul, după care s-au aruncat în aer. Atacul a vizat zona de intrare a terminalului destinat curselor internaționale și, cu toate că nu a fost deocamdată revendicat, a fost atribuit teroriștilor din gruparea Stat Islamic. Aeroportul Ataturk a fost închis imediat după atac, iar zborurile au fost reluate în jurul orei locale 3 dimineața, a anunțat premierul Turciei.

Potrivit unui oficial turc, în rândul victimelor sunt și străini. Nu există deocamdată informații că printre victime sunt și români. Potrivit martorilor, cel puțin unul dintre atacatori a început să tragă la întâmplare în călătorii aflați în zona cu magazine și cafenele. Apoi, s-au auzit două explozii, urmate de un schimb de focuri și o a treia explozie.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara şi al Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat şi a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română. Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară.

Potrivit Digi 24, Tarom a anunțat că aeroportul din Istanbul este redeschis așa că va opera toate cursele de azi, începând cu plecarea de la 8.35. –  PROMPT MEDIA

foto:huff.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.