Acasă Social București: 14 cetățeni străini depistați cu şedere ilegală, în ultimele 24 de...

București: 14 cetățeni străini depistați cu şedere ilegală, în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

 – 145409 – 26072016 – Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, ocazie cu care au fost depistaţi, cu şedere ilegală, 14 cetăţeni străini.

politia imigrariAstfel, în București și pe raza de competență a județelor Argeș, Brăila, Olt și Maramureș au fost depistați, cu ședere ilegală, 14 cetățeni străini, șapte bărbați și trei femei, două dintre acestea fiind însoțite de câte doi copii minori. Persoanele au intrat legal în țară și sunt originare din Turcia, Liban și Mexic.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de Imigrări au emis pentru 10 persoane decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească România în termen de cel mult 15 zile. Celelalte patru persoane, întrucât au calitatea de membru de familie al unui cetățean român, au fost îndrumate să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere, în scop de reîntregirea familiei.

În cadrul acțiunii, o societate comercială din București, calificată în activități de call-center, a fost sancționată contravențional cu suma de 1.500 lei, deoarece nu a comunicat în termenul legal de 10 zile, încetarea contractului de muncă pentru un cetățean algerian.

Tot polițiștii de Imigrări bucureșteni au depistat, în cursul după-amiezii de ieri, un cetățean libanez care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar penal de distrugere unde are calitatea de suspect. Persoana a fost predată structurii competente a Poliției Române. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.