Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 95 de ani de la înființarea Bazei 191 Logistice pentru Comunicații...

București: 95 de ani de la înființarea Bazei 191 Logistice pentru Comunicații și Informatică

DISTRIBUIȚI

Generalul Nicolae Ciucă145223 – 15072016 –  Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a participat joi, 14 iulie, la ceremonia organizată cu ocazia sărbătoririi a 95 de ani de la înființarea Bazei 191 Logistice pentru Comunicații și Informatică.

Cu această ocazie, Drapelul de luptă al unității a fost decorat de președintele României cu ordinul ”Virtutea Militară”, decorația fiind conferită de către șeful Statului Major General. De asemenea, drapelului de luptă și unor militari din cadrul unității, le-au fost acordate distincții militare onorifice și plachete ale forțelor aeriene și navale, a resurselor umane, jandarmeriei și serviciului de telecomunicații speciale.

Au fost alături de personalul unității, generali și ofițeri din Statul Major General șefii categoriilor de forțe și comandamente, comandanți de unități, precum și personal militar și civil care și-a desfășurat, de-a lungul timpului, activitatea în cadrul bazei.

”În momentul actual, sistemul militar trece printr-un amplu proces de transformare, de adaptare la provocările generate de noul context geostrategic și,  în acest sens, la nivelul Statului Major General am definit o proiecție care să asigure o dezvoltare pragmatică și eficientă, cu efecte benefice asupra creșterii capacității operaționale, dotării cu tehnică și echipamente militare noi și creșterii calității vieții personalului. Faceți parte dintr-o unitate cu un loc și un rol aparte în asigurarea mentenanței și operativității sistemelor de comunicații și informatică  la nivel strategic al Armatei României. Este imperios necesar ca, în continuare, să fiți parte a schimbării, să aduceți acea plusvaloare, care se găsește în fiecare militar, să cultivați spiritul de echipă ce caracterizează instituția militară în esența ei – factor determinant în îndeplinirea misiunilor ”, a transmis generalul Ciucă.

Armata României sărbătorește, la 14 iulie, Ziua Transmisioniștilor Militari, o armă cu o tradiție de aproape un secol și jumătate,cunoscută astăzi sub denumirea de comunicații, tehnologia informației și apărării cibernetice. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.