Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș pleacă în Vietnam și Mongolia

București: Cioloș pleacă în Vietnam și Mongolia

DISTRIBUIȚI

Ciolos145127 – 11072016  – Prim-ministrul Guvernului României, Dacian Cioloș, va efectua o vizită oficială în R. S. Vietnam, în perioada 11 – 14 iulie 2016, la invitația omologului său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc. Această deplasare se subsumează strategiei guvernului român de consolidare a cooperării pe baze pragmatice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia.

Vizita oficială la Hanoi reprezintă prima întâlnire la nivel de prim-ministru între cele doua țări după 21 de ani. Acest fapt reprezintă o confirmare a politicii guvernului român de relansare a cooperării cu R.S. Vietnam – un partener tradițional al României în Asia. Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est și, pe de altă parte, recuperarea piețelor tradiționale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investițiilor în țara noastră.

Programul vizitei de la Hanoi include convorbiri cu omologul vietnamez și întrevederi cu preşedintele vietnamez Tran Dai Quang, secretarul general Nguyen Phu Trong și cu preşedinta Adunării Naţionale, Nguyen Thi Kim Ngan.

Șeful guvernului român va deschide un Forum de afaceri româno-vietnamez, organizat în colaborare cu Camerele de comerț și industrie din cele două țări. Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun și eventuale colaborări pe alte piețe, fie europene, fie asiatice.

În timpul vizitei, este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniul educației și, respectiv, al culturii, în vederea facilitării și dezvoltării relațiilor la nivel social, precum și a mai bunei cunoașteri reciproce.

În cadrul convorbirilor, vor fi trecute în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor româno-vietnameze, cu accent pe modalitățile de dinamizare și diversificare a cooperării dintre cele două țări. De asemenea, întrevederile vor oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii pe subiecte de actualitate din plan internațional și regional.

Ulterior, premierul român va participa la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator (15 – 16 iulie). ASEM are ca temă principală – “20 de ani de ASEM: parteneriat pentru viitor prin conectivitate”, cadru în care se va urmări valorificarea dialogului dintre Europa și Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice în beneficiul ambelor părți. Premierul Dacian Cioloș va prezenta argumentele în favoarea transformării României într-un punct nodal pentru proiectele de inter-conectare dintre Europa și Asia, fie că vorbim despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie sau despre comunicații.

În marja lucrărilor summit-ului, premierul Dacian Cioloș va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din state participante la reuniune. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.