Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș: “România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de...

București: Cioloș: “România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă”

DISTRIBUIȚI

Ciolos - intrevedere delegatia sua 145350 – 22072016 –  Întâlnirea prim-ministrului Dacian Cioloș cu delegația Congresului Statelor Unite ale Americii.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a primit astăzi o delegație de reprezentanți din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de președintele comitetului pentru control și reformă guvernamentală, Jason Chaffetz. Vizita în România a delegației, alcătuită din 11 reprezentanți ai Congresului, face parte dintr-un turneu internațional.

Principala temă de discuție a reprezentat-o evaluarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a rezultatelor acestuia, context în care premierul Dacian Cioloș a reafirmat interesul României pentru întărirea cooperării în cadrul Parteneriatului, subliniind faptul că acesta a livrat deja rezultate în ceea ce privește securitatea şi apărarea, prin  inaugurarea și punerea în funcțiune a scutului antirachetă de la Deveselu, “care este un element important nu doar pentru România şi Statele Unite, dar sperăm noi să devină important şi în dispozitivul de apărare al NATO în regiune,” a declarat premierul Dacian Cioloș, adăugând faptul că “România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă, marcată de incertitudini, iar datorită poziției strategice poate fi considerată un pilon de stabilitate, siguranță, securitate și aparare a intereselor commune în regiune”.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și aspectele întăririi cooperării economice cu Statele Unite, în special cu privire la investițiile din domenii precum cel energetic, farmaceutic, al infrastructurii, industriei de automobile sau de apărare ș.a. Premierul a subliniat, în acest context, progresul și importanța reformei administrației publice aflată în curs pentru atragerea investițiilor.

Premierul a reamintit, de asemenea,  în cadrul întâlnirii importanța și efectele pozitive din punct de vedere al securitătii și al creșterii economice care ar putea decurge din includerea României în Programul de vize (Visa Waiver Program). –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.