Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Evaziune fiscală la Marriott

București: Evaziune fiscală la Marriott

DISTRIBUIȚI

Marriott145100 – 07072016  –  Oamenii legii au făcut joi percheziţii la Hotelul Marriott din Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au avut loc la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde au fost ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

”Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă. Surse judiciare susțin că este vorba despre directorul general şi directorul executiv al firmelor.

Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme au participat 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.