Acasă Externe București: FADERE cere ajutorul președintelui Iohannis

București: FADERE cere ajutorul președintelui Iohannis

DISTRIBUIȚI

– 145448 – 28072016 – Modificările aduse legii electorale au creat mari probleme pentru românii din diaspora. După cum știți, în acest moment s-au înscris pentru votul prin corespondență și în Registrul Electoral abia în jur de 3.000 de persoane, se arată într-o scrisoare deschisă adresată președintelui României, de Daniel Tecu, președintele FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa).

vot diasporaDe asemenea, au apărut alte modificări importante, conform  noilor prevederi, putând fi înființate secții de votare doar în Misiunile Consulare și acolo unde cel puțin 100 de români au cerut în mod expres acest lucru. Până în acest moment nu sunt semnale că s-ar fi strâns în vreun loc mai mult de astfel de 100 de cereri pentru a se putea înființa vreo secție de vot. Prin urmare, în țările unde există comunități mari de români vor fi de cel puțin patru ori mai puține secții de vot decât în 2014. Va rugăm să interveniți și împreună cu Guvernul României să asigurați suficiente secții de vot. Nu credeam vreodată că va fi posibil să retrăim batjocura la care am fost supuși în 2014. Dar se pare că cele mai negre coșmaruri se adeveresc și că situația va fi de câteva ori mai umilitoare.

De asemenea, observăm pe zi ce trece o strategie tot mai evidentă de demonizare, jignire și insulare a Diasporei pentru opțiunile sale politice. Afirmăm răspicat că nu milioanele de români din afara granițelor sunt vinovați pentru necunoașterea ultimelor modificări legislative, ci guvernanții care erau obligați să găsească cele mai bune strategii de informare a lor și care au cheltuit cu inconștientă bugete apreciabile în acest scop. Contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru îndreptarea în cel de-al 12-lea ceas a acestei situații penibile care ar putea din nou să afecteze imaginea României în lume”, scrie Tecu, în numele mai multor asociații din diaspora. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.