Acasă Politic București: Ministrul Sănătății: 80% din spitale ar trebui închise

București: Ministrul Sănătății: 80% din spitale ar trebui închise

DISTRIBUIȚI

 – 145393 – 25072016 – Sistemul de Sănătate are foarte multe vulnerabilităţi, iar dacă s-ar aplica toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, recunoaşte Vlad Voiculescu. O opţiune complet nerealistă care ar arunca ţara în criză, s-a grăbit să completeze şeful de la Sănătate.

vlad_voiculescuTrebuia luate foarte multe măsuri şi nu s-au luat, iar sistemul are foarte multe vulnerabilităţi. Iar faptul că nu s-au luat măsuri fie proactive fie coercitive, respectiv de controale şi amenzi, fie de prevenire şi investiţii, ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi. Dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă şi ar arunca ţara în criză” este declarația surprinzătoarea a lui Vlad Voiculescu într-un interviu pentru capital.ro.

Acesta susţine însă că o privatizare a spitalelor nu ar fi o soluţie imediată. ”Privatizatizarea, în general, contrar celor spuse de unii, nu este o prioritate a mandatului meu sau a guvernului din care fac parte. Privatizarea spitalelor nu e un panaceu universal. (…) Pregătim şi vom face public un plan de investiţii pe termen mediu. Vorbim de un buget de peste un miliard de euro pentru următorii ani” a mai spus Voiculescu.

Cât despre sumele alocate,  în cazul fondurilor europene destinate Sănătăţii prin Programul Operaţional Regional, ar vorba despre  150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale: Cluj, Iaşi şi Craiova. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.