Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prelungiri necesare

București: Prelungiri necesare

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea145013 – 04072016  –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrarilor la toate obiectivele din Capitala realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit sa fie terminate la data de 30 iunie. Firea a explicat ca aceasta prelungire a fost necesara pentru ca lucrarile nu s-au finalizat in termenul prevazut si, din acest motiv, a fost nevoie sa fie semnate o serie de acte aditionale, pentru care fosta administratie nu a initiat discutii.  Primarul General estimeaza ca noul termen este acoperitor si ca nu vor mai exista alte prelungiri, cel putin in cazul Arcului de Triumf.

 Totodata, Firea a mai declarat ca in cursul acestei saptamani va avea loc  o sedinta de lucru in care se vor analiza toate obiectivele de investitii care au termenul de finalizare depasit, astfel incat actele aditionale necesare, precum si sumele ce trebuie aprobate sa fie deblocate iar lucrarile sa poata avansa intr-un ritm mai accelerat.

  In acest moment, proiectul de consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf, finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013, axa prioritata 5, este realizat in procent de 90%. Proiectul a fost prelungit pana la 30.10.2016 pentru realizarea obiectivelor.

Lucrarile la reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finantat prin POR 2007-2013, axa prioritara 3, au fost receptionate, iar proiectul a fost prelungit pana la 1.11.2016 in vederea indeplinirii tuturor obiectivelor si indicatorilor proiectului. ASSMB realizeaza toate activitatile pentru asigurarea functionalitatii proiectului (lucrari pentru realizare racorduri/bransamente pentru energie electrica, amenajari exterioare, obtinerea autorizatiei de functionare si ISU pentru ambulatoriu).

 In ceea ce priveste proiectul „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)”, finantat de asemenea prin POR 2007-2013, axa prioritara 5, este realizat in proportie de 50%, fiind prelungit pana la data de 31.12.2017, in vederea indeplinirii indicatorilor proiectului si asigurarea functionalitatii acestuia.

Lucrarile de reabilitare a infrastructurii rutiere – Piata Sudului, finantate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate in prezent in procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit pana la data de 31.12.2018.

In ceea ce priveste consolidarea, restaurarea si conservarea observatorului Astronomic Vasile Urseanu, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5: stadiul fizic al lucrarilor 85%, iar proiectul a fost prelungit pana la data de 30.09.2016. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.