Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul, îngrijorat

București: Premierul, îngrijorat

DISTRIBUIȚI

ciolos2 145314 – 20072016 –  Premierul Dacian Ciolos se declara ingrijorat din cauza numarului scazut de persoane din diaspora inscrise in Registrul electoral. ”Am cateva ingrijorari, pentru ca sunt extrem de putini oameni inscrisi in acel Registru Electoral prevazut pentru diaspora, care este un element esential fara de care, asa cum e scrisa legislatia acum, din pacate nu putem organiza sectii de votare decat pe baza inscrierilor in acel registru”, a declarat premierul, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Acesta a precizat ca este ingrijorat si pentru modul in care se vor organiza alegerile astfel incat sa voteze cat mai multi oameni din strainatate. ”Si sunt un pic ingrijorat legat de modul cum o sa ne organizam pentru a crea conditii ca sa voteze cat mai multa lume din diaspora”, a afirmat mai spus Dacian Ciolos.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca, pana la data de 19 iulie 2016, doar 3.090 de alegatori romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate au solicitat sa fie inscrisi in Registrul electoral, in conditiile in care, neoficial, in afara tarii traiesc peste patru milioane de romani, iar in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2014 au votat 378.811 romani, anuntă Hotnews. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.