Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei vrea să construiască şase cartiere de locuinţe sociale şi...

București: Primăria Capitalei vrea să construiască şase cartiere de locuinţe sociale şi pentru tineri, câte unul în fiecare sector

DISTRIBUIȚI

foto Firea145125 – 11072016  – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut în săptămâna 4 – 8 iulie 2016 întrevederi oficiale cu reprezentanții unor importante misiuni diplomatice acreditate la București, la  solicitarea acestora. Astfel, au avut loc întâlniri cu ambasadorul Japoniei, Kisaburo Ishii, ambasadorul Republicii Chineze, Xu Feihong şi ambasadorul Republicii Slovace, Ján Gábor.

Ambasada Republicii Slovace va beneficia de sprijinul Primăriei Municipiului București astfel încât ceremonia de dezvelire a bustului președintelui Alexander Dubček să se desfășoare în cele mai bune condiții,  la data stabilită  – cea de-a treia săptămână a lunii august, l-a asigurat Gabriela Firea pe ambasadorul Ján Gábor. “În perioada imediat următoare, reprezentanții PMB vor îndeplini formalitățile necesare pentru obținerea avizelor solicitate în acest caz. Sunt convinsă că, deși dispunem de o perioadă scurtă de timp, vom reuși să onorăm solicitarea Ambasadei Slovaciei”, a afirmat Firea. Aceasta a adăugat că va verifica motivele pentru care reprezentanții PMB nu au dat curs până în prezent cererilor repetate de sprijin ale Ambasadei Slovaciei pentru realizarea acestui proiect.

PMB va reabilita  Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău

Primaria Municipiului București, prin intermediul Gabriela Firea pe ambasadorul Japoniei,  Kisaburo Ishii, în cadrul întrevederii avute la sediul municipalității. “Grădina  Japoneză este un dar pentru locuitorii Capitalei, de care aceștia ar trebui să se poată bucura în orice anotimp. A fost de altfel unul dintre locurile preferate de plimbare pentru mine și fiul meu, Tudor, când acesta era mic. Din păcate, am constatat că în prezent este un spațiu cvasi-abandonat, în care nu s-au mai realizat nici lucrările de amenajare minime. De aceea, am solicitat ALPAB să ia măsuri urgente pentru realizarea lucrărilor necesare pentru refacerea acesteia”, a declarat Gabriela Firea.

Alte subiecte aflate pe agenda discuțiilor au vizat o posibilă colaborare în ceea ce privește pregătirea populației în cazul producerii unui seism. Primarul Gabriela Firea a solicitat sprijinul Ambasadei Japoniei în ceea ce privește realizarea unui proiect de pregătire a reprezentanților PMB cu responsabilități în domeniul asigurării siguranței populației de către experți japonezi în domeniul protecției antiseismice.

În ceea ce privește încurajarea oamenilor de afaceri japonezi de a investi în București, Primarul General a anunțat că în cadrul Primăriei va fi înființată o direcție de sprijin a investitorilor străini. “Vom pune la dispoziția investitorilor personal pregătit, care să îi susțină în efortul de dezvoltare a afacerilor lor. Aceștia le vor oferi informații privind legislația sau procedurile birocratice ce trebuie îndeplinite, vor urmări respectarea termenelor legale de obținere a autorizațiilor”, a declarat Gabriela Firea. Bucureștiul este o destinație din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de afaceri japonezi, a precizat și ambasadorul ISHII, menționând faptul că în ultimul an în Capitală au fost înființate cinci noi restaurante cu specific japonez.

Oamenii de afaceri chinezi –  interesaţi de investiţii în Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti va susţine eforturile investitorilor chinezi care şi-au exprimat interesul de a dezvolta afaceri în Bucureşti, a subliniat Primarul General, Gabriela Firea, în cadrul întâlnirii cu Ambasadorul Republicii Chineze, Xu Feihong. ”Apreciem seriozitatea şi profesionalismul investitorilor chinezi şi ne dorim să realizăm împreună proiecte în beneficiul cetăţenilor Capitalei”. Ambasadorul Xu Feihong a confirmat interesul oamenilor de afaceri chinezi de a demara afaceri în Bucureşti, principalele domenii vizate fiind infrastructura şi transporturile. Pe lângă firmele private interesate de realizarea de proiecte în aceste domenii, şi-au manifestat interesul şi companii de stat, care vor beneficia de finanţare din partea Băncii Naţionale de Dezvoltare a Chinei, a adăugat  ambasadorul Xu Feihong .

La rândul său, Gabriela Firea a prezentat ambasadorului Xu Feihong intenţia Municipalităţii de a demara construcţia a şase cartiere de locuinţe sociale şi pentru tineri, câte unul în fiecare sector. ”Una dintre solicitările frecvente pe care cetăţenii Capitalei mi le-au transmis în campanie a vizat construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri. Căutăm firme de construcţii puternice care să îşi asume şi să respecte termenele de realizare a acestora”, a declarat Gabriela Firea.

Oraşele Bucureşti şi Beijing sunt oraşe înfrăţite şi ne dorim intensificarea colaborării pe viitor şi realizarea de proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor români, a subliniat Primarul General, Gabriela Firea, în finalul întrevederii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.