Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România are nevoie de protecționism economic

București: România are nevoie de protecționism economic

DISTRIBUIȚI

 Forța Națională145020 – 04072016  –  Partidul Forța Națională atrage atenția că România trebuie să abordeze problema Europei post-Brexit și din punct de vedere economic, nu doar politic. ”România are nevoie de proiecte economice clare și de un sistem fiscal care să protejeze capitalul autohton și să transforme România într-un centru de afaceri primitor și ușor de abordat la nivel european. Mutarea capitalurilor care avea loc după Brexit poate fi în beneficiul României dacă scăpăm de eticheta de țară cu un sistem fiscal confuz, schimbător, netransparent și suprabirocratizat.

De și mai mare importanță însă este adoptarea de urgență a unui pachet de măsuri legislative care să încurajeze dezvoltarea afacerilor românești. La ora actuală, capitalul românesc este defavorizat, trăind cu frica de instituțiile statului care, în loc să aibă un rol de prevenire, sprijinire și parteneriat cu acesta, în sensul încurajării funcționării corecte și eficiente, și-au asumat un rol de vânare și pedepsire a agenților economici autohtoni care încearcă să facă față concurenței multinaționalelor.

Prin presiunea susținută a organismelor de control care acționează doar punitiv și pe baza unei legislații cețoase și în continuă schimbare, investitorii români sunt descurajați să mai desfășoare activități, ceea ce se reflectă în ponderea mare a economiei negre și gri, în lipsa locurilor de muncă, în lipsa de performanță a colectării de taxe și impozite și în diminuarea ponderii capitalului românesc din economie. Prin comparație, multinaționalele au un statut privilegiat, iar acțiunile de forță ale statului par să aibă ca menire eliberarea pieței de firmele românești pentru a le face loc multinaționalelor care nu au fost deranjate de controale.

Nu vrem respingerea capitalului străin, dar firmele românești au nevoie acum de mai multe măsuri de protecție și stimulare din partea statului român. Protecționismul economic nu este nici perimat, nici anti-capitalist, el fiind practicat de altfel de toate țările europene cu economii puternice. Desigur, România a fost descurajată să își protejeze capitalul autohton pentru a lăsa loc multinaționalelor, dar trebuie să înțelegem că acest lucru nu este în favoarea dezvoltării țării, ci în favoarea unor profituri imense care pleacă din țară și care nu contribuie ulterior la creșterea performanțelor economiei românești.

Accentul pus pe consum și pe importuri a transformat România într-o piață de desfacere în care puterea de cumpărare bate pasul pe loc de 26 de ani, iar polarizarea socială crește continuu. Acest sistem va duce la colaps. Tocmai de aceea principala preocupare a partidului Forța Națională este să vină în fața societății românești cu un pachet de măsuri economice viabile care să asigure dezvoltarea pe termen lung a țării, nu cu măsuri paleative de ciclu electoral, așa cum este practica celorlalte partide, interesate doar de efectul imediat în alegeri”, declară Clement Sava, purtător de cuvânt al partidului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.