Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România continuă să fie cel mai bun prieten şi aliat al...

București: România continuă să fie cel mai bun prieten şi aliat al Statelor Unite ale Americii din regiune

DISTRIBUIȚI

Florin Iordache - delegatie SUA145355 – 22072016 –  Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a avut joi, 21 iulie, o întrevedere cu membrii unei delegații a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de președintele Comisiei de Supraveghere și Reformă Guvernamentală, Jason Chaffetz.

În cadrul discuțiilor, cele două părți au subliniat importanța diplomației parlamentare în vederea continuării și susținerii dialogului și obiectivelor comune ale Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, care va marca anul următor aniversarea a 20 de ani.

”România continuă să fie cel mai bun prieten şi aliat al Statelor Unite ale Americii din regiune, iar acest lucru ne dă încredere că vom reuși să dezvoltăm în continuare Parteneriatul Strategic în toate dimensiunile sale, în special în domeniul economic, dar și în problematici care țin de securitatea cibernetică, învățământ sau știință”, a declarat Florin Iordache. În acest context, președintele Camerei Deputaților a trecut în revistă rezultatele concrete obținute deja în cadrul Parteneriatului, în domenii strategice precum apărarea sau securitatea.

”Cooperarea România – SUA în domeniul apărării și securității este mai puternică ca niciodată, iar inaugurarea scutului de apărare anti-rachetă de la Deveselu reflectă dorința noastră comună de a spori capacitățile de apărare ale NATO în această regiune”, a spus Florin Iordache, care a adăugat că România va continua să fie un aliat de nădejde al SUA în ceea ce privește eforturile pentru asigurarea securității internaționale și îndeosebi pentru întărirea flancului estic al NATO.

În cadrul întâlnirii, au  mai fost abordate și alte teme care țin de agenda bilaterală, unul dintre acestea făcând referire la perspectivele liberalizării vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în SUA.

”Extinderea programului Visa Waiver este un obiectiv-cheie pentru România. Îmi doresc ca acest subiect să constituie un punct de interes, inclusiv în dialogul purtat la nivelul grupurilor de prietenie existente la nivelul celor două legislative, astfel încât să găsim cele mai bune soluții pentru ca cetățenii români să aibă parte de un tratament egal cu cei ai altor state membre ale Uniunii Europene”, a menționat Florin Iordache.

Din delegația Congresului SUA au mai făcut parte: Cynthia Lummis, Gary Palmer, Mark Walker, Jody Hice, Mark DeSaulnier, membri ai Comisiei de Supraveghere şi Reformă Guvernamentală, Patrick Meehan, membru al Comisiei pentru Stabilirea Nivelului de Impozitare, Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru Buget, Marlin Stutzman, Membru al Comisiei pentru Finanțe, Mike Quigley, membru al Comisiei Permanente de Control a Comunităţii de Informaţii și Reid Ribble, membru al Comisiei pentru Politică Externă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.