Acasă Sud Calarasi Călărași: Cum vrea să atragă medicii din București Spitalul Județean de Urgență...

Călărași: Cum vrea să atragă medicii din București Spitalul Județean de Urgență Călărași

DISTRIBUIȚI

 – 145465 – 29072016 – Conf. dr. Laurențiu Belușică, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, prezent la ședința ordinară a Consiliul Județean Călărași din 26 iulie 2016, le-a expus aleșilor locali situația existentă în acest moment în unitatea pe care o conduce, venind în același timp cu propuneri concrete de eficientizare a activității medicale.

Prima și cea mai importantă măsură este cea legată de pachetul de servicii oferite de spital pentru personalul medical. În acest sens, cu o majoritate de 28 de voturi (din 29 de consilieri prezenți, dintre care unul a anunțat la începutul ședinței că nu va participa la vot) proiectul propus de noul director medical al unității, a fost aprobat.

Concret, cadrele medicale care activează și care vor activa de acum înainte în acest spital beneficiază de sprijinul si implicarea directa a Consiliului Județean prin conducerea spitalului. Astfel, întreg personalul medical va avea acces neîngrădit la literatura științifică de specialitate, mai exact la acea informație medicală indispensabilă efectuării unui act medical de înaltă calitate. De asemenea, cadrele medicale vor avea acces gratuit la cursurile de formare profesională continuă, vor beneficia de  abonamente lunare pe care le va face spitalul atât la reviste științifice online cât și la reviste din domeniul medical în format tipărit. Mai mult, fiecare medic din cadrul unei secții va putea participa gratuit, prin rotație sau în funcție de disponibilitate, la un congres în țară și la un congres în străinătate, in fiecare an. In mod firesc, medicii care vor solicita participarea la un congres în străinătate vor trebui să cunoască limba engleza la nivelul B2.

Pentru atragerea medicilor la spitalul din Călărași, Consiliul Județean va achiziționa și va pune la dispoziția spitalului din Călărași un microbuz care să-i aducă de la București la Călărași, în condiții civilizate. ”Eu nu pot să-i aduc 120 km cu un microbuz obișnuit, cu toată lumea la un loc, să înceapă să lucreze 7-8 ore și să ajungă seara acasă obosiți. Trebuie să vină și să plece în condiții civilizate”, și-a argumentat directorul medical propunerea în fața consilierilor județeni.

Pentru aceia dintre medicii care doresc să vină din București să lucreze la spitalul din Călărași, dar nu doresc să facă naveta zilnic cu microbuzul, Spitalul Județean Călărași cu sprijinul și implicarea directă a Consiliului Județean Călărași va oferi medicilor locuințe de serviciu. În acest sens, directorul medical a propus și a obținut acordul consilierilor județeni pentru achiziția unor apartamente: ”Vrem să le dăm locuințe mobilate și amenajate”, a susținut Belușică în cadrul ședinței Consiliului Județean.

In cadrul intervenției sale, Laurențiu Belușică a adus in atenția Consiliului Județean necesitatea dotării spitalului la standarde europene: ”Acest spital necesită investiții în aparatură. Nu se poate face medicină fără investiții. Spitalul nu este o instituție în care rezultatele să se vadă imediat într-un bilanț financiar. Spitalul este un consumator de fonduri, dar rezultatele se văd la nivelul stării de sănătate a populatiei județului. Fără investiții în spital lumea va fi total nemulțumită de serviciile medicale”.

In ceea ce privește tichetele de masă care se dau personalului medical în prezent, directorul medical Conf. Dr. Laurențiu Belușică a militat pentru creșterea numărului acestora și a obținut ca în loc de 13 tichete de masă câte se dau în prezent, să se primească 20.

dr. Laurențiu BelușicăContinuând propunerile pentru imbunătățirea condițiilor de lucru in spital, Dr. Laurențiu Belușică iși propune ca personalul medical să poată servi masă în spital la costuri modice. ”Doresc să asigur în acest spital trei mese principale. Necesită efort financiar, necesită o investiție această bucătărie, dar în final nu vor fi pierderi. Deci la asigurarea meselor în acest spital țin foarte mult și voi face tot posibilul pentru a introduce aceste mese în acest spital”.

Ca proiecte imediate, spitalul va organiza în luna septembrie, mai multe conferințe dedicate medicilor dar și pacienților, având ca obiectiv formarea profesională continuă a medicilor prin analiza situației actuale a posibilităților de investigație și tratament urmată de previziunile de dezvoltare ale fiecărei secții in parte a Spitalului, educarea pacienților prin prezentarea unor informații medicale tematice, dar și identificarea unor soluții pentru problemele sistemice precum migrația medicilor și a asistenților medicali. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.