Acasă Uncategorized Cine îl mai susține pe ambasadorul american?

Cine îl mai susține pe ambasadorul american?

DISTRIBUIȚI

Editorial Sorin Roșca Stănescu –  145070 – 06072016  –  Parteneriatul, consolidat în plan geostrategic și politic, dintre România și Statele Unite este un punct câștigat. Și de necontestat. De niciunul dintre actorii politici. Ori analiștii importanți. În schimb, parteneriatul cu ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, între acesta și poporul român, este rupt. L-a rupt însuși ambasadorul. Devenind avocatul unor forțe politice interne și al unor instituții interne, împotriva altor forțe politice și a altor instituții ale statului de drept. Iar cea mai gravă faptă săvârșită de Hans Klemm este afirmația că vorbește în numele Statelor Unite.

Nu s-a mai întâmplat așa ceva în istoria recentă. În ciuda faptului că și alți ambasadori ai Statelor Unite la București au avut derapaje și, invocând autoritatea conferită de Statele Unite și de parteneriatul nostru cu Washingtonul, au făcut trafic de influență în favoarea unor firme. Unul dintre ei devenind, apoi, chiar salariat al unei multinaționale cu sediul la București. Dar niciun ambasador până acum nu a încălcat atât de flagrant Convenția de la Viena. Care interzice cu desăvârșire și în termeni lipsiți de echivoc amestecul în treburile interne ale unui stat.

Nu s-a mai întâmplat până acum ca foști șefi de stat ai României, foști premieri, foști miniștri de Externe, foști miniștri, foști prim-miniștri și chiar președintele Senatului, cărora li se alătură nenumărați analiști, să fie puși în situația de a ataca, în mod ferm, practici cel puțin extravagante ale unui ambasador american la București.

Este tot pentru prima dată când șeful statului, în speță președintele Klaus Iohannis, este somat, în mod oficial, să reacționeze. Să răspundă. Să apere Convenția de la Viena. Să apere suveranitatea României. Să o facă explicit. Delimitându-se de gravul derapaj de care s-a făcut vinovat ambasadorul Hans Klemm. Solicitându-i acestuia să retracteze declarațiile insultătoare la adresa României, precum și afirmația că le-a făcut în numele Statelor Unite. Revizuindu-și conduita. Și, în caz contrar, lui Klaus Iohannis i se solicită că, apărând Constituția României și suveranitatea acestui stat, să îl împacheteze, conform uzanțelor internaționale, pe ambasador și să îl trimită înapoi la Washington.

Sunt informat că s-a mai petrecut un fapt grav. Și anume că Ambasada Statelor Unite la București, neîndeplinindu-și obligațiile, la solicitarea expresă a lui Hans Klemm, a refuzat să informeze Departamentul de Stat și Casa Albă asupra uriașului scandal stârnit de acesta și a reacțiilor pe care le-a generat. Ceea ce, din nou, este un fapt revoltător. Mingea este, așadar, în curtea instituției prezidențiale. Klaus Iohannis însuși are de dat un examen. De sub steagul tricolor.  Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/cine-il-mai-sustine-pe-ambasadorul-american

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.