Acasă Externe Franța: Trei zile de doliu național

Franța: Trei zile de doliu național

DISTRIBUIȚI

 Manuel Valls145239 – 15072016 – Premierul francez, Manuel Valls, a anunțat vineri că în urma tragediei de la Nisa vor fi decretate trei zile de doliu național, potrivit bfmtv.com.

Astfel pe 16, 17 și 18 iulie, drapelele vor fi coborâte în bernă la toate instituțiile publice din Hexagon, în semn de omagiu pentru victimele masacrului comis de Ziua Națională a Franței pe Promenade des Anglais din Nisa.

Mesajul transmis de șeful Guvernului de la Paris după ce țara sa a fost lovită de o nouă tragedie a fost acela că Franța nu va ceda în fața amenințării teroriste. ”Ne confruntăm cu un război împotriva terorismului(…) Scopul teroriștilor este de a insufla frica. Franța este o țară mare și o mare democrație, care nu se va lăsa destabilizată”, a declarat Valls la finalul consiliului de apărare, convocat la Palatul Elysee. ”Trebuie să dăm dovadă că suntem solidari. Franța a fost lovită încă o dată, chiar de Ziua Națională. Singurul răspuns demn, responsabil al Franței este acela de a rămâne fideli spiritului zilei de 14 iulie”, a declarat Manuel Valls. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.