Acasă Externe Irak: Cel mai sângeros atentat din Irak de după 2003

Irak: Cel mai sângeros atentat din Irak de după 2003

DISTRIBUIȚI

 atentat din Irak145079 – 06072016  –  Bilanţul atentatului de duminică, de la Bagdad, a crescut la 250 de morţi, ceea ce îl face cel mai sângeros astfel de atac de după invazia condusă de SUA, în 2003, relatează BBC News.

            Irakul se află în doliu național după atacul de duminică, care a avut loc în districtul Karada. Acolo, sute de oameni făceau cumpărături pentru sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului şi urmăreau meciurile de fotbal din cadrul Euro2016. Bilanțul anterior al atentatului, revendicat de Statul Islamic, era de 213 morți.

            Guvernul de la Bagdad a fost criticat vehement în legătură cu atentatul, iar premierul Haider al-Abadi a fost huiduit atunci când a vizitat locul exploziei. În urma atacului, ministrul de Interne Mohammed Ghabban şi-a prezentat demisia, dar aceasta nu a fost acceptată încă. El a descris punctele de control care împânzesc Bagdadul drept “complet inutile”. Guvernul a intensificat măsurile de securitate din capitala ţării după deflagraţie şi a anunţat că un grup de deţinuţi condamnaţi pentru terorism va fi executat în viitorul apropiat. PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.