Acasă Centru Mures Mureș: UDMR dă locuri PCM pe listele de parlamentare

Mureș: UDMR dă locuri PCM pe listele de parlamentare

DISTRIBUIȚI

Kelemen Hunor145257 – 18072016 – Kelemen Hunor aruncă bomba: pe listele UDMR la parlamentare vor fi locuri eligibile pentru Partidul Civic Maghiar.

Pe lista candidaţilor UDMR la alegerile parlamentare din toamnă vor fi locuri eligibile pe care se vor regăsi şi membri ai Partidului Civic Maghiar (PCM), cu care există o înţelegere, şi nu va fi agreată ideea unei coaliţii, a declarat sâmbătă la Târgu Mureş Kelemen Hunor, liderul Uniunii.

Cu PCM noi avem un acord de colaborare inclusiv pentru parlamentare, probabil că undeva la începutul lunii august vom avea o întâlnire cu ei şi după acea întâlnire vom putea spune care va fi modalitatea exactă a colaborării. Noi plecăm de la un singur lucru în acest moment: lista trebuie să fie lista UDMR, nu există coaliţie fiindcă lucrurile devin extrem de complicate şi pe lista noastră vor fi locuri eligibile oferite pentru PCM. În acelaşi timp, cunoaştem exact care a fost istoricul colaborării noastre în acest an la locale şi eu cred că este o premisă pentru o colaborare şi la parlamentare. Vom vedea, nu va depinde de noi, fiindcă noi suntem doar cei care fac o ofertă, nu care acceptă o ofertă„, a declarat Kelemen Hunor, citat de România Liberă.

În cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali de sâmbătă, la Târgu Mureş, Kelemen Hunor a spus că acordul convenit cu PCM prevede pregătirea alegerilor parlamentare în comun, iar dacă CRU va vota că este de acord cu acest lucru Comisia Permanentă a Uniunii va trebui să decidă câte locuri oferă PCM.

Eu zic că trebuie să ducem mai departe cu această colaborare. Trebuie să dăm o serie de locuri, pentru că vedem că o astfel de colaborare poate să ne aducă mai aproape de ţel„, a susţinut el, precizând că UDMR va depune liste de candidaţi în fiecare judeţ al ţării. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.