Acasă Externe Polonia: Polonia face noi investiții în echipamente militare moderne

Polonia: Polonia face noi investiții în echipamente militare moderne

DISTRIBUIȚI

 armata145367 – 22072016 –  Nu mai există cuvântul ”austeritate” atunci când oficialii polonezi vorbesc despre bugetul multianual de Apărare. Varșovia intenționează să aloce 21 de miliarde de dolari pentru achiziția de arme noi și echipament militar modern pentru trupele sale, o parte din achiziții fiind deja făcute sau în curs de derulare, ca parte a unui plan mai vechi de modernizare a fortelor armate. Noi echipamente vor intra în dotarea armatei poloneze până în 2022, relatează Defense News, citată de Business24.ro.

Conducerea ministerului a stabilit care sunt ariile prioritare, iar apărarea aeriană reprezintă o astfel de prioritate„, a anunțat ministrul adjunct al Apărarii, Bartosz Kownacki, în cadrul unui întâlniri cu membrii Comisiei Naționale pentru Apărare din Parlamentul de la Varșovia, potrivit sursei citate.

Modificările aduse programului multianual de modernizare a armatei prevăd investirea a 10 miliarde de dolari în sisteme de apărare împotriva rachetelor cu raza medie și lungă de acțiune, 5 miliarde pentru contracararea celor cu rază scurtă de acțiune, 3,3 miliarde de dolari în noi elicoptere de luptă și 2,5 miliarde pentru submarine noi.

Alte sute de milioane ar urma să fie alocate pentru cumpărarea de drone militare, au mai precizat oficialii din guvernul polonez.

La începutul acestei luni, ministrul Apărarii din Polonia, Antoni Macierewicz, a făcut public faptul că Varșovia va semna un contract cu reprezentantii guvernului SUA și firma Raytheon pentru achizitionarea rachetelor de tip Patriot.

O scrisoare de intenție fusese deja expediată anul trecut către Washington, în baza planului de modernizare al Armatei poloneze pâăa în 2022, dar acum se ia în discuție și creșterea valorii contractului.

Ultima versiune a noului plan de investiții în Apărare al Poloniei va fi prezentată public în  septembrie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.