Acasă Cultura/Media Prahova: Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat Summer Music Academy Sinaia

Prahova: Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat Summer Music Academy Sinaia

DISTRIBUIȚI

 – 145413 – 27072016 – EUROPAfest Summer Edition s-a încheiat la 26 iulie, punând încă o dată Sinaia pe harta evenimentelor internationale, cu participarea a peste 40 de artisti din 16 tari. Participanții au oferit publicului din Sinaia si turistilor veniti in vacanta șase concerte de exceptie, indoor si outdoor, in locuri diferite. Toate s-au bucurat de o audienta numeroasa, spatiile fiind neincapatoare pentru cererile existente.

ambasadorUn moment aparte in cadrul festivalului l-a constituit vizita lui Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, care a dorit să intalneasca profesorii veniti de la academii europene de prestigiu precum Royal Academy of Music Londra, sa discute cu studentii, muzicieni profesionisti sositi din toate colturile lumii. De asemenea, a asistat la cursurile de vioara, violoncel si flaut sustinute de acestia, a fost prezent la orele de studiu si repetitii, bucurandu-se sa asculte piesa de concert a quartetului de violoncel, format in cadrul academiei, avand in componenta tineri veniti din Australia, USA, Marea Britanie si Romania.

Un alt punct de atractie al festivalului l-a constituit concertul din parcul central. Scaunele asezate pe platoul din fata Casinoului s-au ocupat rapid, iar bancile, gazonul si chiar aleile parcului s-au transformat natural intr-o sala de concerte in aer liber. Muzica clasica cu artisti internationali, atmosfera festiva si orasul de vacanta au transformat o seara obisnuita intr-una de poveste.

Luigi Gageos, directorul festivalului: ”A fost o editie foarte bogata, de un inalt nivel artistic. Ne bucuram sa vedem ca suntem asteptati cu nerabdare in fiecare iulie in Sinaia, ca exista un public fidel si ne dorim ca in 2017 sa ducem acest festival si mai sus. Noi deja lucram la editia viitoare.” –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.