Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Președintele Klaus Iohannis atenționează că este nevoie de ”sănătate în toate politicile”

Președintele Klaus Iohannis atenționează că este nevoie de ”sănătate în toate politicile”

DISTRIBUIȚI

Iohannis145366 – 22072016 –  ”Sănătatea în toate politicile”, este ceea ce a cerut astăzi, președintele Klaus Iohannis, participanților la dezbaterea „Dialog asupra Politicilor de Sănătate şi Mediu în România”, organizată de Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății la Palatul Cotroceni:

Dacă vrem o populație cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranță în materie de sănătate publică și dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile”, a spus președintele, care a arătat că pentru reușita demersului este nevoie de o abordare ”integrată și interdisciplinară, legată  care nu mai privește doar sănătatea individului și a populației, ci și pe cea a ecosistemului. Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului”.

”Cred că este momentul să acționăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluția demografică”, a mai spus șeful statului.

”Ca Președinte, am asumat prevenția, educația pentru sănătate și principiul sănătății în toate politicile ca direcții principale în viziunea mea.

Cred că ne leagă așadar o abordare comună și dorința de a găsi soluții integrate.

Cu cât mai mult aducem în atenția oamenilor această abordare și vorbim despre ea cu determinare și curaj, cu atât avem mai multe șanse ca ea să devină realitate și să lăsăm generațiilor următoare mai multe răspunsuri și nu mai multe probleme de rezolvat”, a mai afirmat Klaus Iohannis. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.