Acasă Opinii/Analize Sinuciderea domnului Victor Ponta

Sinuciderea domnului Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

Editorial Sorin Roșca Stănescu – 145008 – 04072016  – Actul sinucigaș s-a declanșat exact atunci când toată lumea se aștepta mai puțin. Respectiv în momentul în care, după o perioadă de carantină, fostul premier, fostul președinte PSD și fostul copreședinte USL a revenit din nou, în forță, în fruntea topului. A topului politic. Prin atingerea unei cote surprinzător de ridicate în materie de credibilitate și popularitate. Iar acum, brusc, are loc prăbușirea. De pe treapta cea mai de sus a scării. Și îi dă brânci însuși Liviu Dragnea.

Pus față în față cu deficitul de imagine externă creat de dosarul penal dresat de DNA, Victor Ponta a demisionat pe rând și într-un mod extrem de surprinzător și șocant pentru propriul partid și propriul electorat. Mai întâi din funcția de președinte al partidului. Apoi din cea de premier. Prăbușirea sa în abis, la talpa politicii, părea iminentă.

Când a renunțat la președinția partidului, și-a făcut un plan. Ideea era ca, în locul său, să plaseze un președinte dronă. În persoana doamnei Rovana Plumb. Care urma ca, la rândul ei, la ordin, să-i predea înapoi ștafeta. Dar Drganea i-a tras preșul de sub picioare. Și a inaugurat, în sistemul democrației de partid din România, alegerea cu un singur candidat, aproape în unanimitate și executată nu de Congres, ci de întreg activul PSD. Dublată și de un consistent sondaj de opinie. Pentru ca lucrurile să fie bătute nu în cuie, ci în piroane.

Evident, Victor Ponta vedea un succesor și în funcția de premier. Tot un succesor dronă. În persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Dacă i-ar fi reușit mișcarea, s-ar fi trezit însă, privind spre Palatul Victoria, nu cu o dronă în fruntea Executivului, ci cu o veritabilă torpilă. Și asta în ciuda faptului că Tăriceanu i-a fost, până în prezent, loial. Dar nici asta nu a mers. Pentru a nu se ajunge acolo, Dragnea  a fentat. S-a prefăcut că-i cedează președintelui. Klaus Iohannis a crezut că, numindu-l pe Cioloș în funcția de premier, are guvernul său. Și l-a avut. Atât doar că acest guvern, susținut de Iohannis și de PNL, este prizonierul PSD.

Învins, aparent, pe toate fronturile, domnul Victor Ponta a inițiat o fundație internațională. A Mării Negre. Încercând și reușind, până la un punct, să îi atragă aici pe câțiva colegi de partid. Utilizând fundația ca pe o hârtie de turnesol. Pentru a măsura loialitățile unora și altora. Și ca un punct de presiune. Să-i arate, vezi Doamne, pisica lui Dragnea.

Și, din nou, Dragnea a fentat. În preajma alegerilor locale, s-a prefăcut că se împacă cu Victor Ponta. Că uită tot ce a fost rău. Că este gata să valorifice tot ce e bun. Și s-au plimbat, braț la braț, prin câteva județe. Această lună de miere a durat până când Ponta și-a exprimat dorința fermă de a prelua președinția Camerei Deputaților. În locul trădătorului Valeriu Zgonea. Și, din nou, Liviu Dragnea l-a fentat.

Este momentul psihologic începând de la care Victor Ponta clachează nervos. Și începe să-și insulte șeful de partid. Și se ajunge unde suntem.

Exact în momentul în care Liviu Dragnea îi face brânci. Un brânci care s-ar putea să fie, de astă dată, definitiv. Și peste care se suprapune dosarul, de astă dată pe bune, al plagiatului. Dacă stăm bine să ne gândim, Victor Ponta aproape s-a sinucis.

Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/sinuciderea-domnului-victor-ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.