Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Uite cine vrea să centralizeze voturile de la ”parlamentare”

Uite cine vrea să centralizeze voturile de la ”parlamentare”

DISTRIBUIȚI

 AEP145346 – 22072016 –  Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a primit trei oferte pentru frunizarea de servicii de programare software a aplicației de centralizare a rezultatelor votării la alegerile pentru deputați și senatori din toamna acestui an. Contractul va avea o durată de 6 luni și este estimat la 5,9 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele au fost depuse de asocierile formate din European Funds Invest și Master Technology Systems (subcontractanți Insoft Development&Consulting și Stefadina Comserv), Net Brinel și Siveco Romania (subcontractanți Teamnet International si Safetech Innovations) și Synotech Global Services Romania (Focality, Radix Consult și Blue Lab Consulting – subcontractanți).

Teamnet International a fost înființată de deputatul Sebastian Ghiță. El a vândut toate acțiunile acestei companii în vara anului 2012, scrie profit.ro.

“Autoritatea Electorală Permanentă organizează licitație în vederea achiziționării componentelor și serviciilor de specialitate, denumite în continuare SIAP 2016, care urmează a fi utilizate pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile membrilor Parlamentului României. Componentele SIAP vor fi utilizate în cele 43 de circumscripții electorale, în cele 6 oficii electorale aferente sectoarelor din Municipiul București și de către Biroul Electoral Central”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

SIAP va permite, printre altele, scanarea datelor din procesele-verbale încheiate de birourile electorale ale celor aproape 19.000 de secții de votare din țară și din străinătate.

La alegerile parlamentare din 2012, serviciile programare au fost furnizate de Siveco Romania pentru suma 7,18 milioane de lei, fără TVA, contract câștigat prin negociere fără anunț de participare.

Instituția a justificat atribuirea fără licitație a contractului din motive de “urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute”. Siveco Romania a fost singurul ofertant în cadrul procedurii organizate de AEP.

La finele lunii martie, AEP a atribuit Net Brinel Cluj-Napoca, prin negociere fără anunț de participare, un contract de 6,65 milioane de lei, fără TVA, pentru furnizarea de servicii de programare a sistemul de prelucrare și centralizare a rezultatelor votării la alegerile locale din acest an. Contractul era estimat la 6,66 milioane de lei, fără TVA. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.