Acasă Politic Vietnam: Probleme aflate pe agenda internațională discutate de miniștrii de Externe ai...

Vietnam: Probleme aflate pe agenda internațională discutate de miniștrii de Externe ai României și Vietnamului

DISTRIBUIȚI

Comanescu - Pham Binh Minh145161 – 12072016 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, la 12 iulie 2016, cu Pham Binh Minh, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Socialiste Vietnam, în contextul participării în delegația condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș, în vizită oficială la Hanoi.

Convorbirea dintre șefii diplomațiilor română și vietnameză s-a axat pe aspecte de interes comun privind stadiul și perspectivele cooperării tradiționale în plan bi și multilateral, în cadrul organizațiilor internaționale, al dialogului UE – ASEAN, la ASEM și la ONU. Au fost, de asemenea, abordate probleme de actualitate aflate pe agenda internațională și regională. A fost subliniată importanța deosebită a actualei vizite a șefului Executivului român pentru revigorarea dialogului la nivel înalt și pentru impulsionarea dezvoltării raporturilor pe multiple planuri dintre România și Vietnam, îndeosebi a celor economice, conform potențialului de care cele două țări dispun, și oportunităților deschise de semnarea Acordului de Liber Schimb dintre UE și RS Vietnam.

Ministrul de Externe român a adresat omologului vietnamez invitația de a efectua o vizită oficială în România, invitația fiind acceptată cu plăcere. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.