Acasă Externe Austria: Cincizeci de rezidenţe artistice pentru 2017 în Austria

Austria: Cincizeci de rezidenţe artistice pentru 2017 în Austria

DISTRIBUIȚI

 – 145664 – 10082016 –  Cancelaria Federală a Austriei, în cooperare cu KulturKontakt Austria, oferă 50 de rezidenţe artistice pentru 2017 în Austria (la Viena şi Salzburg), în cadrul programului Artist-in-Residence 2017. Câștigătorii trebuie să realizeze/finalizeze câte un proiect pe durata rezidenței.

Pe parcursul rezidenţelor, beneficiarii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti vizuali și scriitori locali, să viziteze galerii de artă, muzee etc. În limita locurilor disponibile, vor primi bilete la târguri de artă sau de carte, la spectacole din cadrul Tanzquartier Wien sau la festivalul de dans contemporan ImPuls Tanz. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa la Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

AustriaAcest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta sub 40 de ani (născuți după data de 31 decembrie 1976), care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză. În cazul în care aplică pentru reședință un duo, cel puțin unul dintre cei doi artiști trebuie să aibă vârsta sub 40 de ani.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi.

Termen-limită pentru înscriere: compoziţie muzicală – 30 septembrie 2016, educaţie culturală – 30 septembrie 2016, arte vizuale, fotografie, artă video şi media, arte interdisciplinare (artă/știință /tehnologie) – 15 octombrie 2016 și literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare – 15 octombrie 2016. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.