Acasă Economie București: Asociațiile taximetriștilor se alătură protestelor împotriva majorării RCA

București: Asociațiile taximetriștilor se alătură protestelor împotriva majorării RCA

DISTRIBUIȚI

10rca894%20NU 145722– 17082016 – Începând cu jumătatea anului 2015, prețurile la asigurările obligatorii pentru transportatori au crescut cu 400 pana la 600%, fiind una din cauzele numeroaselor intrări în faliment și a încetinirii ritmului afacerilor, concomitent cu întârzierile plăților către stat și furnizori, se arată într-un comunicat al Asociației Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi și Închiriere (ApTTI).

ApTTI, membru FORT, mai arată că un transportator plătește contravaloarea a ceea ce produce timp de 3-4 luni din an pentru RCA, iar cheltuielile cu combustibilul duc la un schimb neechitabil cu benzinăriile, deoarece prețul unui litru de combustibil e mai mare decât în Europa. De asemenea, comparativ cu nivelul european, în România prețurile sunt mai mari și există mai multe taxe și obligații. ”Legiuitorul ne obligă să avem RCA, însă pentru asiguratori nu stabilește limite și nu verifică în mod real dacă aceștia respectă reglementările în vigoare, asiguratorul putând stabili tarifele la ce nivel doreste el”, se arată într-un comunicat semnat de Victor Ghisa, președintele ApTTI.

Acesta mai semnalează faptul că asiguratorii nu sunt obligați nici să justifice majorările de preț și nu sunt verificați dacă au motive reale de ridicare a nivelului tarifelor asigurărilor.

Din aceste motive, până la soluționarea problemelor semnalate, ApTTI protestează împotriva majorării prețurilor RCA. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.