Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș, despre parcusrul european al Republicii Moldova: Fapte, nu doar vorbe!

București: Cioloș, despre parcusrul european al Republicii Moldova: Fapte, nu doar vorbe!

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Timofti145926 – 29082016 –  Premierul Dacian Cioloş a declarat că, în cursul vizitei la Chişinău, a primit semnale inclusiv de la partidele considerate pro-ruse, conform cărora acestea nu ar dori întreruperea parcursului european al Republicii Moldova.

„România va continua să rămână un susţinător nu doar al parcursului european al Republicii Moldova, ci al parcursului democratic şi reformist din Republica Moldova. Tocmai acesta a fost şi obiectivul întâlnirii mele şi cu partidele din opoziţie, pentru a transmite acest mesaj, cu argumente: de ce din punctul nostru de vedere e nevoie ca în Republica Moldova să continue reformele. Republica Moldova are un interes pragmatic să continue legătura cu UE. Nu e vorba doar de un interes, de o abordare politică. Sigur, acum nu ştiu cât de credibile pot să fie sau nu aceste afirmaţii, inclusiv de la partide din opoziţie – aşa-zis pro-ruse – am avut semnale că nu îşi doresc întreruperea parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat premierul, duminică, la Radio România Actualităţi. El a subliniat însă că alegerile prezidenţiale din Republica Moldova sunt un proces de politică internă.

”Cel mai bun mod al nostru de a ajuta este să arătăm că această apropiere de Uniunea Europeană este una care produce rezultate, care produce bunăstare pentru cetăţenii moldoveni, pentru că, dacă rămânem doar la nivelul discursurilor şi declaraţiilor politice şi de la Bruxelles şi din alte capitale europene, nu o să încurajăm cetăţenii Republicii Moldova să facă acest pas, care presupune anumite eforturi. Pentru că apropierea de UE, competitivitatea pe piaţa europeană, din punct de vedere de economic, bunăstarea în Republica Moldova presupun şi anumite eforturi de reformă care vor fi benefice şi economiei Republicii Moldova, în general. Lucrurile acestea sunt mai greu de explicat, dar, dacă venim doar cu constrângeri şi impunând anumite lucruri, anumite reforme, fără să le explicăm şi fără să venim şi cu sprijin direct, poate să existe un recul al susţinerii guvernelor care doresc să facă reformă”, a afirmat el. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.