Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Din nou cu bastonul prin București

București: Din nou cu bastonul prin București

DISTRIBUIȚI

– 145548 – 03082016 – ARCEN lansează duminică, 7 august, de la ora 18.00, a 7-a ediție a proiectului de trasee-culturale pietonale ”Cu bastonul prin București”, propunând bucureștenilor un nou traseu. Din 7 august până pe 11 septembrie, în fiecare duminică de la ora 18.00, de la Palatul de Justiție din Splaiul Independenței nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domnița Bălașa) și până în str. George Georgescu, ghizii ARCEN îi vor conduce pe bucureșteni prin una dintre cele mai surprinzătoare zone istorice ale Bucureștiului. 

Cu bastonulUn adevărat memorial al demolărilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinții Apostoli și Antim mai păstrează încă rămășițele organice ale unui țesut urban care a fost șters cu buldozerul de pe harta orașului.

Pe parcursul traseului, mergând pe străzile Sfinții Apostoli – Palatul de Justiție – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, vom întâlni un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene și vom vorbi despre ceea ce vedem sau nu mai vedem în materie de arhitectură, istorie și povești. În încercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dâmbovița, din cele mai importante epoci, ne vom aminti de Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, de obiceiuri din casele și familiile vechi bucureștene, istorii despre mahalale și personajele lor și povești din timpul marilor demolări, reușind poate să actualizăm o parte din viața și ritmul unui oraș dispărut definitiv.

Noutatea acestei ediții este că traseul va fi însoțit și de un material vizual care îi va ajuta pe participanți să înțeleagă modificările brutale prin care s-a intervenit în această zonă la nivel urbanistic și identitar. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.