Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul suplimentează secțiile de vot pentru românii din diaspora

București: Guvernul suplimentează secțiile de vot pentru românii din diaspora

DISTRIBUIȚI

ciolos145939 – 29082016 –  În această săptămână, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va permite suplimentarea secțiilor pentru votul românilor din diaspora, a anunțat luni premierul Dacian Cioloș, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. Cioloș a ținut să sublinieze că alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetățenii români să voteze și altfel decât erau obișnuiți.  ”Mă refer aici la cetățenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondență și sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot”, a afirmat Cioloș.

”Sunt convins că misiunile diplomatice, responsabilii de organizarea secțiilor de votare pentru cetățenii români din străinătate cu drept de vot vor depune și în acest an eforturile necesare pentru a pregăti în cel mai bun mod cu putință organizarea secțiilor de votare și pentru a oferi, astfel, posibilitatea cetățenilor români de a-și exercita dreptul fundamental la vot”, a susținut Cioloș.

Potrivit premierului, relația cu românii din afara granițelor și asigurarea unor servicii decente și responsabile acestora trebuie să fie în centrul preocupărilor diplomației române. ”Vom lansa cât de curând o nouă viziune pentru relația României cu diaspora sa și mă bazez aici pe dumneavoastră, diplomații României, pentru implementarea ei”, le-a transmis prim-ministrul Dacian Cioloș participanților la eveniment. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.