Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Patru milioane de euro pentru construirea a 13 noi subunitati de...

București: Patru milioane de euro pentru construirea a 13 noi subunitati de pompieri

DISTRIBUIȚI

Firea - Arafat145959 – 30082016 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o intalnire de lucru cu secretarul de Stat Raed Arafat, conducerea IGSU si ISU Bucuresti – Ilfov, precum si cu cei sase primari de sector din Capitala.

S-a discutat despre optimizarea timpilor de interventie in cazul producerii unor situtii de urgenta, in special la cutremur, incendii si alte tipuri de incidente.

Primul punct pe ordinea de zi a intalnirii l-a reprezentat necesitatea infiintarii de noi subunitati pentru pompieri in Capitala  pentru o distributie largita si rapida a fortelor de interventie  in toate sectoarele  din Bucuresti. Raed Arafat a subliniat faptul ca, din anul 1989,

nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri, fapt care afecteaza semnificativ timpii de interventie in caz de urgenta.

Raed Arafat a mai aratat ca in Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de interventie, in vreme ce  Bucurestiul  are doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezinta un numar redus raportat la densitatea populatiei si suprafata teritoriului.

 Astfel, s-a stabilit ca este imperios necesara construirea a  13 puncte noi pentru pompierii din Bucuresti. Potrivit ISU, in Sectorul 1 exista patru subunitati si mai este nevoie de inca trei astfel de subunitati, in Sectorul 2 exista trei astfel de subunitati si mai sunt necesare inca doua, in Sectorul 3 exista patru puncte destinate pompierilor si mai este nevoie de inca un astfel de punct. In Sectorul 4 exista o singura subunitate si mai sunt necesare inca doua, la fel ca si in Sectorul 5, unde sunt patru subunitati. Sectorul 6 detine trei astfel de puncte si mai sunt necesare alte trei.

In cadrul intrevederii, s-a stabilit ca, in maxim zece zile, primarii de sector sa identifice suprafetele de teren necesare pentru constructia celor 13 subunitati, in suprafata de maxim 150-200 mp, urmand ca Primaria Capitalei sa supuna aprobarii CGMB un proiect de hotarare prin care aceste terenuri sa poata fi exploatate de ISU Bucuresti.

Gabriela Firea a dat asigurari  ca, la rectificarea bugetara, vor fi cuprinse sumele necesare (aproximativ 4 milioane de euro) pentru construirea acestor subunitati, avand in vedere ca, in conformitate cu legislatia de specialitate, administratiile locale sunt obligate sa sprijine fortele de interventie din cadrul comunitatilor .

 O alta problema semnalata de reprezentantii ISU se refera la accesul ingreunat al echipelor de interventie in unele cartiere noi, unde strazile sunt foarte inguste sau blocate de masini parcate neregulamentar, in acest sens primarii de sector subliniind ca este necesara o initiativa legislativa care sa permita  ridicarea masinilor care blocheaza accesul masinilor ISU.

Spitalul Coltea va fi optimizat din punct de vedere seismic, dupa model japonez.

Un alt punct abordat in cadul intalnirii l-a reprezentat lansarea unui proiect prin care spitalele aflate in administrarea Municipalitatii sa fie optimizate din punct de vedere seismic. Astfel, proiectul pilot va incepe la spitalul Coltea, spital reabilitat si modernizat de Primaria Capitalei si unde, conform unor expertize ale specialistilor japoezi, aparatura mobila va fi asigurata in caz de cutremur. Concret, in cazul producerii unui seism trebuie luate toate masurile asfel incat nu doar cladirea in sine sa fie functionala, ci si aparatura medicala. Primarul General a explicat ca acesta este un model putin costisitor, dar foarte eficient care a fost adoptat si de americani. Gabriela Firea a declarat totodata ca a avut discutii si cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experti care sa contribuie la elaborarea si implementarea acestui proiect.

In ceea ce priveste scolile din Capitala, Firea a solicitat primarilor de sector sa aiba discutii aplicate cu reprezentantii ISU, astfel incat, pana la inceperea anului scolar, sa pregateasca toate documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei pentru securitate la incendiu, in cazul unitatilor de invatamant care trebuie sa ia masuri in acest sens.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.