Acasă Social București: Peste 700 de persoane vor participa la misiuni alături de echipajele...

București: Peste 700 de persoane vor participa la misiuni alături de echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență

DISTRIBUIȚI

 – 145547 – 03082016 – Proiectul ”Salvator din pasiune”, derulat în premieră de IGSU, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.  La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor salvatori li se vor alătura 752 de voluntari în situații de urgență.

Voluntariat_ISU (1)Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

Fiecărei unități operative existentă la nivel național i-au fost alocate câte 40 de locuri, în județele Neamț, Maramureș și Prahova numărul celor care și-au manifestat dorința de a însoți echipajele operative în teren fiind unul considerabil.

Cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, voluntarii  provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, cadre didactice, medici, ingineri, asistenți, economiști, manageri, programatori etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență.

În perioada următoare, participanții vor desfășura cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către  formatorii aflați în componența centrelor de profil existente la nivel zonal. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.