Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL vrea alianță mare de dreapta

București: PNL vrea alianță mare de dreapta

DISTRIBUIȚI

 Siglă_nouă_PNL145902 – 26082016 –  Liderii PNL se gândesc la o alianță care să strângă voturile electoratului de dreapta și să fie un rival pe măsura PSD. PNL își dorește ca înainte de alegerile parlamentare să formeze o nouă Convenție Democrată Română (CDR), pe modelul celei din perioada 1991 – 2000.

Surse avizate din interiorul PNL, citate de PSnews.ro, susțin că există discuții avansate cu alte formațiuni de dreapta în ideea formării unei alianțe electorale. Partidele care s-au bucurat cel mai mult de voturile electoratului de dreapta sunt ALDE, PMP și USB (USR). Liberalii nu exclud nicio formațiune de dreapta de la aceste negocieri, având nevoie de fiecare vot pentru a încerca să învingă PSD.

Uniunea Salvați România (USR) ar urma să fie independentă în această alianță, chiar dacă Nicușor Dan a precizat că nu intenționează să facă alianță cu PNL sau cu vreun alt ”partid vechi”. Pe de altă parte, liderul USR nu exclude o alianță care să susțină următorul guvern care va respecta și solicitările partidului său.

Prima formațiune politică pe care o vânează liberalii este Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), condusă de Sebastian Burduja. Deși PACT nu are un impact foarte mare pe scena politică, PNL are nevoie de sprijinul societății civile, astfel încât să mobilizeze electoratul și să scoată oamenii la un vot anti-PSD. Momentan, negocierile n-au ajuns la niciun rezultat.

Deputatul Ovidiu Raețchi plusează: ”Daca tinteste castigarea alegerilor, PNL trebuie sa respecte acest pattern: sa coopteze doua-trei personalitati din zona civica pentru a proba faptul ca este partidul societatii deschise si al profesiilor liberale, promovand in rest oameni din filiale. Discursul sovietizant <doar prin aparatul nostru de partid> e potrivit pentru Dragnea”, a scris miercuri Raețchi pe pagina sa de Facebook. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.