Acasă Social București: Program de reducere a poluării pentru apele de suprafață

București: Program de reducere a poluării pentru apele de suprafață

DISTRIBUIȚI
Canalul_Siret-Brgan

 – 145675 – 10082016 –  Guvernul a aprobat  Programul de eliminare treptată a evacuărilor, emisiilor și pierderilor de substanțe prioritar periculoase și alte măsuri pentru principalii poluanți, precum și Lista actualizată a substanțelor prioritare din domeniul politicii apei.

Programul cuprinde toate măsurile aplicate apelor de suprafață pentru reducerea poluării cu substanțe prioritare și principalii poluanți sau eliminarea poluării cu substanțe prioritar periculoase, provenite din toate sursele de poluare ale activității umane, care pot afecta calitatea apelor de suprafață.

Actul normativ desemnează Administrația Națională ”Apele Române” drept autoritate competentă pentru aplicarea măsurilor prevăzute în Program.

parapeti_dambovitaDe asemenea, au fost aprobate specificațiile tehnice pentru analiza chimică utilizată în monitorizarea stării apelor de suprafață și criteriile minime de performanță pentru modelele de analiză chimică care sunt aplicate pentru monitorizarea stării apelor, a sedimentelor și biotei, precum și normele pentru demonstrarea calității rezultatelor analitice.

Practic, este completat cadrul legislativ de protecție a calității apelor de suprafață, care sunt utilizate ca sursă de apă brută destinată proceselor și tehnologiilor de potabilizare pentru populație, sursă de apă pentru irigații, producere de energie, suport de viață pentru speciile de pești și moluște. Se are în vedere, astfel, îmbunătățirea calității apelor de suprafață dulci și saline, ceea ce va reflecta pozitiv asupra stării globale a sănătății populației și a stării calității apelor comunitare.

De asemenea, prin noile reglementări, se acordă o atenție sporită calității ecosistemelor acvatice și terestre direct dependente de apele de suprafață.

Conform actului normativ, sunt identificate noile substanțe existente în mod real și semnificativ în apele de suprafață din România și se propun măsuri în planul de management aferent perioadei 2016 – 2020. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.