Acasă Economie Cioloș este convins că vom cheltui banii europeni

Cioloș este convins că vom cheltui banii europeni

DISTRIBUIȚI

– 145635 – 08082016 – Premierul Dacian Cioloș estimează că până la sfârșitul anului vor fi lansate proiecte din fonduri de coeziune în valoare de 10 miliarde de euro și că la începutul anului viitor vor apărea și cheltuielile. Referindu-se la recentul scandal al absorbţiei fondurilor europene, prim-ministrul a arătat că sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015.

ciolos2Domnul ministru Ghinea a dat explicaţii foarte clare, cu cifre, cu date, cu măsuri care au fost luate (…). Noi preluăm o situaţie. Sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015, am luat practic de la zero pregătirea ghidurilor beneficiarilor, plus pregătirea acreditării unor programe, dar avem acum lansate programe şi apeluri de proiecte de câteva miliarde de euro.

Vom continua până la sfârşitul anului şi vom ajunge la peste 10 miliarde de euro proiecte lansate, care, de la începutul anului viitor, vor începe să fie finanţate, deci vor fi cheltuieli”, a spus Cioloş la Bursa de Valori Bucureşti.

Premierul a adăugat că în acest an au fost absorbite 2 miliarde de euro din proiecte pe perioada 2007-2013 „pentru că acelea erau disponibile”.

Am atras din proiecte care au fost finanţate din bugetul de stat şi pe care le-am putut finanţa cu fonduri europene. Au fost finalizate mai multe proiecte şi, aşa cum am spus, de la începutul anului pregătim în paralel ghiduri care au fost deja publicate şi pe care încep să se depună proiecte. Vor fi până la sfârşitul anului în măsura în care finalizăm procesul de acreditare şi bani cheltuiţi efectiv, dar vor fi mai ales contractate foarte multe proiecte”, a adăugat premierul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.