Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PMB refuză să prelungească autorizațiile de taxi. Taximetriștii amenință cu greva

PMB refuză să prelungească autorizațiile de taxi. Taximetriștii amenință cu greva

DISTRIBUIȚI

– 145656 – 09082016 – Taximetriștii sunt extrem de nemulțumiți și solicită o întâlnire cât mai urgentă cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Nemulțumirea acestora constă în faptul că PMB refuză prelungirea prin act adiţional, contractul de atribuire în gestiune delegată a serviciului public local de transport în regim de taxi tuturor operatorilor de transport cărora le-a fost atribuit acest serviciu public în 2009.

În cazul în care nu se ajunge la o înțelegere, taximetriștii amenință cu greva, ceea ce ar fi similar cu o paralizare a traficului în București.

taxiDe asemenea, concurenţă neloială din domeniu creează mari probleme operatorilor de transport autorizaţi, preţurile RCA, sumele uriaşe şi abuzive pe care operatorii dispeceri le solicită de la transportatori, cartelizarea preţurilor, i-a pus pe aceştia în imposibilitatea de a-şi putea vinde serviciile,situaţia semnalată de ADTI este extrem de critică, majoritatea operatorilor de transport fiind aduşi în pragul falimentului.

Printre nemulţumirile taximetriştilor se mai numără şi lipsa staţiilor taxi pe care municipalitatea este obligată să le asigure taximetriştilor, precum şi poluarea excesivă cu consecinţe grave asupra sănătăţii cetăţenilor bucureşteni prin numărul mare de autovehicule taxi,altele decât cele autorizate de autoritatea de autorizare a Municipiului Bucureşti

Siguranţă cetăţeanului este pusă grav în pericol, avem exemple în vestul Europei unde cetăţeni paşnici sunt atacaţi de bande criminale.În complicitate cu autorităţile publice locale din cadrul PMB un număr destul de mare de şoferi de ,,taxi,, efectuează transport public local în regim de taxi fără a deţine nici un fel de autorizaţie, şoferii unor astfel de taxiuri (mulţi dintre ei fără atestat)nu respectă nici un fel de reglementare legală,sunt dispecerizati ilegal de operatori dispeceri autorizaţi de PMB – Legea interzicând astfel de practici„, conform Asociaţiei.

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi consideră că, conform Legii nr. 215 /23.04. 2001 modificată şi completată de Legea nr. 286/2006/, Primarul General conduce serviciile publice locale, asigura respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului.

Dacă solicitările noastre legitime nu vor fi soluţionate pe cale amiabilă, vom ieşi în stradă să protestăm, căci am ajuns la disperare atât faţă de indiferenţă cu care Autorităţile publice ne tratează, cât şi faţă de mixtiunea nelegală a acestora în bună desfăşurare a mediul de afaceri prin crearea unei pieţe instabile, dar şi faţă de încălcarea principiilor de drept ce înseamnă respectarea legilor ce ne guvernează, aplicarea corectă şi nepărtinitoare a normelor de drept, însă totuşi cu speranţa timidă că nimeni nu este mai presus de lege!„, au afirmat reprezentanţii Asociaţiei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.