Acasă Politic Rep. Moldova: Ministrul Motoc, la Chişinău

Rep. Moldova: Ministrul Motoc, la Chişinău

DISTRIBUIȚI

 Motoc - Chisinau145931 – 29082016 –  Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat, sâmbătă, 27 august, la Chişinău, la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei Republicii Moldova.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, ministrul Motoc a depus o jerbă de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi a asistat la Parada militară, în cadrul căreia au defilat şi un pluton de militari ai Brigăzii 30 Gardă din Bucureşti, precum și un detașament format din membri ai asociației de reconstituire istorică „Tradiția Militară”, echipați în uniforme ale armatei române din timpul Primului Război Mondial.

Ministrul a purtat convorbiri cu omologul său moldovean Anatol Şalaru, în cadrul cărora au fost abordate subiecte privind situaţia de securitate din regiune şi perspectivele relaţiilor de cooperare. În acest context, ambele părţi au exprimat angajamentul pentru consolidarea relaţiilor de colaborare în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și pe dimensiunile  raporturilor Republicii Moldova cu NATO și UE,  cei doi oficiali fiind în acord în ceea ce privește obiectivele și viziunea asupra dezvoltării acestor relații.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, prilej de cinstire a memoriei eroilor români care au murit luptând pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi a teritoriului naţional, punând, prin jertfa lor, Patria mai presus decât propria existenţă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.