Acasă Externe Slovacia: Convorbiri româno-slovace despre implementarea deciziilor Summit-ului de la Varșovia

Slovacia: Convorbiri româno-slovace despre implementarea deciziilor Summit-ului de la Varșovia

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc - Slovacia145962 – 30082016 – În cadrul vizitei oficiale în Republica Slovacă, efectuată luni, 29 august, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat la activităţile dedicate împlinirii a 72 de ani de la începerea Insurecţiei Naţionale Slovace, urmate de  convorbiri bilaterale cu omologul său slovac.

Ministrul Motoc a luat parte la Ceremonia desfăşurată la Muzeul Insurecţiei Naţionale Slovace, din Banská Bystrica, în prezenţa preşedintelui Slovaciei, Andrej Kiska, a prim-ministrului slovac, Robert Fico, a vice-preşedintelui Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a  ministrului slovac al apărării, Peter Gajdoš, precum şi a veteranilor de război. Programul vizitei a inclus o deplasare la Zvolen, la cel mai mare cimitir militar românesc din afara graniţelor ţării, unde a avut loc o festivitate de comemorare a  eroilor români.

În cadrul discuţiilor cu omologul slovac, au fost abordate subiecte precum perspectivele relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, pe plan bilateral şi în cadrul NATO şi UE. Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a accentuat importanţa implementării deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia, în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare a Alianţei, ca răspuns la noile tipuri de riscuri şi ameninţări la adresa securităţii spaţiului euro-atlantic.

În contextul desfăşurării preşedinţiei slovace a Consiliului UE, ministrul Motoc a reiterat sprijinul României pentru priorităţile Politicii de securitate şi apărare comune. De asemenea, au

fost analizate modalităţi practice de participare activă la eforturile de creştere a profilului strategic al Uniunii pe arena globală de securitate, informează MApN. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.