Acasă Politic Timiș: Misiuni în forță la frontiera de sud-vest a României

Timiș: Misiuni în forță la frontiera de sud-vest a României

DISTRIBUIȚI

 politia de frontiera145806 – 23082016 –  Începând cu 19 august, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă, atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la frontiera ”verde”.

Până în prezent au fost întreprinse 51 de misiuni în comun, fiind opriţi la frontieră 26 de imigranţi care intenţionau să intre ilegal în România, o mare parte dintre aceştia fiind predaţi deja autorităţilor sârbe, în baza acordului de readmisie.

De la punerea în aplicare a misiunilor de cooperare la frontieră în zonele de competenţă ale I.T.P.F. Timișoara – punctele de trecere şi ”frontiera verde” – echipele comune de control au constatat 27 fapte ilegale (26 infracţiuni şi o contravenţie in valoare de 1.000 lei) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea, au fost reţinuti 26 de cetăţeni străini (9 bărbaţi, 6 femei, 11 copii), cu vârste cuprinse între 3 luni şi 34 ani, 24 fiind cetăţeni turci şi 2 cetăţeni albanezi, 18 migranti au fost predaţi, in baza acordului de readmisie, autorităţilor sârbe, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere fiind de aproximativ 52.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 15.600 treceri mijloace de transport.

În cadrul acestui plan, care are ca scop creşterea gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră patrulează în echipe comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de supraveghere de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu. De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.