Acasă Economie Vâlcea: OLTCHIM se vinde pe bucăți

Vâlcea: OLTCHIM se vinde pe bucăți

DISTRIBUIȚI

oltchim145845 – 24082016 –  Combinatul OLTCHIM Râmnicu Vâlcea va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societății, grupate în nouă pachete de active, potrivit unui comunicat al companiei către Bursa de Valori București (BVB). Compania speră să finalizeze procesul de privatizare până la sfârșitul acestui an.

Costin Borc, ministrul Economiei, spune că, deși este în insolvență, situația financiară a combinatului din Vâlcea s-a îmbunătățit, ceea ce îi dă speranța în găsirea unui investitor.

”Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale Oltchim, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor”, a mai spus Costin Borc.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat anul trecut afaceri de 167 milioane de euro, cu 18% mai mult faţă de anul anterior, în timp ce profitul operaţional din activitatea curentă s-a situat la 9,6 milioane de euro, după rezultate anuale negative în 2010 – 2014. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.