Acasă Centru Alba Alba: Anchetă ANP la Penitenciarul Aiud. Directorul Nazare suspectat de trucarea concursului...

Alba: Anchetă ANP la Penitenciarul Aiud. Directorul Nazare suspectat de trucarea concursului de admitere

DISTRIBUIȚI

146476 – 23092016 –  Corpul de control al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) efecueaza verificari referitoare la posibila trucare a unui concurs de admitere la Penitenciarul Aiud. Comisarul șef Valentin Nazare, directorul penitenciarului si presedintele comisiei de concurs, este suspectat de nereguli in legatura cu derularea concursului pentru ocuparea a opt posturi de agent in operativ. Acesta, in calitatea de presedinte al comisiei de concurs, a dispus repetarea unor etape din cadrul probei sportive si descalificarea unor candidati, dupa ce acestia fusesera deja declarati admisi, in final ramanand in concurs, pentru restul de probe, un numar de candidate egal cu numarul posturilor disponibile.

Datele preliminare arata ca acesta a incercat sa intimideze candidatele descalificate obligandu-le chiar sa semenze o declaratie prin care se angajaza sa nu conteste si sa nu faca plangere in legatura cu cele petrecute. In baza acestor declaratii conducerea penitenciarului a dezinformat ANP si publicul sustinand ca repetarea probelor s-a facut la initiativa candidatilor deja admisi.

Corpul de control al ANP verifica de asemenea si informatiile in legatura cu legaturile de afinitate dintre directorul Valentin Nazare si anumite candidate, care in urma actiunilor acestuia au fost declarate admise pe posturile de agent de penitenciare in sectorul operativ.

La Penitenciarul Aiud se desfasoara si o ancheta coordonata de Parchet in legatura cu acelasi concurs de admitere, insa pentru alte fapte. Informatiile existente indica faptul ca directorul penitenciarului ar fi incercat sa solicite o taxa suplimentara de admitere candidatilor inscrisi la concurs, iar ANP a aflat despre aceasta intentie si a sesizat organele de urmarire penala. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.