Acasă Politic Angela Merkel și Daniel Gheorghe au susținut la aceeași conferință promovarea valorilor...

Angela Merkel și Daniel Gheorghe au susținut la aceeași conferință promovarea valorilor creștine

DISTRIBUIȚI

daniel-gheorghe1146329 – 16092016 – “Nu poate exista o ruptură totală a statelor europene de Biserică, în condițiile în care democrația și libertățile lumii euro-atlantice sunt produse ale creștinismului”, a declarat deputatul PNL, Daniel Gheorghe, la conferința internațională “An Embattled Right: Protecting and Promoting Freedom of Religion or Belief”, la care au participat reprezentanți ai parlamentelor din 60 de țări, de pe toate continentele. Conferința a fost organizată de grupul CDU/CSU din Parlamentul german, de fundația Konrad-Adenauer și de IPPFoRB. Din România  a mai participat Radu Preda, președinte executiv al IICCMER.

Poziția deputatului român a coincis cu a cancelarului german, Angela Merkel, care a vorbit despre obligația de a păstra în programa școlară ora de religie. “Libertatea religioasă este o valoare fundamentală ce nu poate fi negată nicăieri în Europă”, a explicat doamna Merkel care a mai arătat că “acoperirea totală a feței nu ține de libertate” ci mai degrabă de o formă de opresiune.

La conferință au mai participat fostul președinte al Parlamentului European, Hans Gert Pottering, precum și lideri importanți la nivel global, precum Volker Kauder, Jose Ramos Horta, Jan Figel, Teodora Bakoyannis, Johannes Singhammer, David Saperstein.

Printre persoanele care au impresionat la conferință se numără prințul Gharios de Gassan al Numan, din singura dinastie creștină a Orientului, rudă cu împărații bizantini, Asiya Nasir, singura femeie parlamentar creștin din Pakistan, Mario Marazziti din Italia, David Anderson, conservator canadian.

Reprezentanții statelor africane au atras atenția asupra faptului că deși a fost recunoscut faptul că în prezent are loc un genocid al creștinilor de pe continentul negru și din Orientul Mijlociu, statele occidentale au eșuat în a înfrânge Statul Islamic și celelalte formule radical islamiste din regiune. Aceștia au atras atenția că dacă nu se va reacționa urgent, în doar câțiva ani vor dispărea toți creștinii din Irak și din Siria. Un discurs emoționant în acest sens a fost acela al doamnei Vian Dakhil, singurul parlamentar al comunității religioase yazidi din Irak care a amintit că autohtonii asirieni din această țară sunt creștini de 2000 de ani.

Profesorul și parlamentarul german Heribert Hirte a atras atenția asupra discursului neo-marxist și anti-religios promovat din ce în ce mai puternic de ateii militanți și a atras atenția că nimeni nu își dorește ca Europa să devină un continent agresiv ateist, precum Coreea de Nord.

Deputatul ucrainean Victor Ielenski a relatat ceea ce a fost pentru el o experiență religioasă profundă, și anume participarea la o slujbă românească la biserica din Bănceni, din Bucovina de Nord.

O temă prezentă în discursul mai multor parlamentari europeni a constituit-o aceea a “refugiaților” și a fenomenului jihadist din Europa. De altfel, chiar vice-președintele Parlamentului german, Johannes Singhammer, a atras atenția asupra faptului că deși saudiții construiesc sute de moschei în Europa, interzic pe teritoriul lor construcția de lăcașe creștine. “În plus, refugiații care vin în Germania îi discriminează pe ceilalți în tabere, pe criterii religioase”, a explicat liderul german.

Concluzia reuniunii a fost trasă de parlamentarul grec Bakoyannis, care a explicat că Europa trebuie să decidă dacă “este un spațiu al libertăților și al valorilor sau al intereselor economice”. – sursa: deputat PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe  – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.