Acasă Uncategorized Atac la România și Bulgaria

Atac la România și Bulgaria

DISTRIBUIȚI

curtea-europeana-de-conturi146247 – 13092016 – România și Bulgaria nu erau pregătite să adere la Uniunea Europeană, în anul 2007, arată un raport recent al Curții Europene de Conturi, potrivit site-ului EurActiv, citat de Agerpres.

Raportul, prezentat de un membru al Curții Europene de Conturi, Istvan Szabolcs Fazakas, arată că instituția s-a opus, inițial, aderării celor două state, astfel că dorește ca astfel de situații să fie evitate, în viitor. În raport se precizează modul în care s-a desfăşurat programul de asistenţă preaderare la Uniuena Europeană în cazul statelor din regiunea Balcanii de Vest.

Oficialul european a relatat experienţa sa în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Control bugetar (Cocobu) din cadrul Parlamentului European, în anul 2006, atunci când Bulgaria şi România erau aproape de finalizarea procesului de integrare în UE. Potrivit lui Fazakas, raportul din iulie 2006 al Curţii Europeane de Conturi privind Bulgaria şi România afirma explicit

că cele două state au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti de aderare, pentru ca fondurile europene să fie absorbite într-un mod mai corect.

În calitatea sa de preşedinte al Cocobu, Fazakas s-a consultat cu Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere din acea perioadă, care i-a spus: ”Îmi pare rău, este prea târziu, am mâinile legate, decizia politică pentru ca România şi Bulgaria să adere la 1 ianuarie 2007 a fost luată de statele membre, la recomandarea Comisiei Europene”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.