Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Papa Francisc, invitat din nou în România

Bihor: Papa Francisc, invitat din nou în România

DISTRIBUIȚI

papa_francisc146599 – 29092016 – Papa Francisc a fost invitat în România de episcopii catolici, reuniți la Oradea în perioada 26 – 28 septembrie.

”Venirea Papei în țara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părintești a Urmașului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume și latinitatea în spirit”, precizează Conferința Episcopilor din România (CER), într-un comunicat citat de Agerpres.

Papa Francisc a fost invitat în România și anul trecut, de președintele Klaus Iohannis, care a mers în vizită la Vatican. Suveranul Pontif a acceptat invitația șefului statului, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice. Papa Francisc ar putea vizita România în anul 2018.

Singurul Suveran Pontif care a vizitat România a fost Ioan Paul al II-lea. Acesta a venit în mai 1999, la invitația Emil Constantinescu, președintele de atunci al țării. Vizita lui Ioan Paul al II-lea a fost prima a unui papă în România și a unui cap al Bisericii Catolice într-o țară ortodoxă.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.