Acasă Nord-Est Botosani Botoșani: Medic expert în asigurări sociale, trimis în judecată

Botoșani: Medic expert în asigurări sociale, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

– 146416 – 21092016 –  Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei doctorițe, medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de Evaluare şi Expertiză Medicală a Casei Judeţene de Pensii Botoşani, pentru săvârşirea a 38  infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi 93 de infracţiuni de luare de mită.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție Botoșani au efectuat numeroase acte de procedură penală, la delegarea procurorului.

Din rechizitoriu rezultă că, în perioada 1997 – 2011, cât timp a deservit Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 1 Botoşani, inculpata a pretins şi a primit diverse sume de bani în lei și valută, precum şi alte foloase materiale, atât direct cât şi indirect de la pacienţii pe care i-a expertizat medical, în vederea îndeplinirii actului de serviciu la care era obligată în virtutea funcţiei, respectiv eliberarea deciziei asupra capacităţii de muncă privind acordarea sau menţinerea într-un grad de invaliditate, scop special urmărit de inculpată în baza unei hotărâri infracţionale individuale pe care a adoptat-o faţă de fiecare pacient, în funcţie de particularităţile stării sociale a acestuia şi dosarului său de pensionare.

Anterior, prin rechizitoriul din 24.08.2011, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, într-un alt dosar penal în care ofițerii S.J.A. Botoșani au fost delegați să efectueze activități de procedură penală, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de luare de mită în formă continuată, în prezent fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani cu executare şi eliberată condiţionat). Totodată, în dosar s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea completării probatoriului cu privire la un număr de 101 infracţiuni de luare de mită, pentru care, faţă de medicul respectiv s-a începuse urmărirea penală, precum şi pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi abuz în serviciu contra intereselor publice, cu privire la care s-au extins cercetările. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.