Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României,...

București: A patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, la final

DISTRIBUIȚI

internship_gov__ro146475 – 23092016 –  Cei 200 de tineri participanţi la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României au absolvit stagiul vineri, 23 septembrie 2016.

Programul de Internship a început în 2013, prima promoție fiind alcătuită din 25 de  tineri, care au parcurs acest program la Palatul Victoria. În 2014, în cadrul Programului de Internship, peste 150 de tineri au făcut stagii de pregătire și în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri-delegați. În 2015, programul avea să fie extins și la nivelul instituțiilor publice aflate în subordinea ministerelor, cu participarea a 300 de tineri.

Pe parcursul celor două luni ale Programului de Internship, tinerii au fost implicaţi atât în activități la nivelul instituției-gazdă, cât şi în evenimente comune organizate de echipa din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. În fiecare săptămână, internii au avut întrevederi cu demnitari români şi diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, au vizitat instituții-emblemă, precum Curtea Constituțională a României, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Banca Naţională a României sau Curtea de Conturi a României. De asemenea, stagiarii au participat la traininguri, competiţii, consultări, simulări ale proceselor administrative şi întâlniri administrative.

Scopul programului a fost de a familiariza tinerii cu administrația publică din România şi de a dobândi cât mai multe competențe şi abilități specifice, prin implicarea în procesele de îmbunătățire a actului normativ, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, unde au avut oportunitatea de a adresa întrebări demnitarilor şi diplomaților.

Cei 200 de absolvenți ai ediției din acest an provin din 20 de universități românești şi din alte 32 de universități din Europa, Asia şi America de Nord. Tinerii se alătură reţelei de Alumni formate din absolvenţii celor trei promoţii anterioare ale Programului Oficial de Internship, organizat de Guvernul României. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.