Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bogdan Pușcaș (ANAP): ”Toate achizițiile publice se vor face numai online,...

București: Bogdan Pușcaș (ANAP): ”Toate achizițiile publice se vor face numai online, până în 2018”

DISTRIBUIȚI

bogdan-puscas146482 – 23092016 – Toate achizițiile publice se vor face numai online, până în 2018, a declarat Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), într-o întâlnire cu reprezentanți din șase județe din regiunea Centru (Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu).

”Un al doilea element ca și generalitate extrem de importantă este acela că, prin noul pachet legislativ, dorim să migrăm toate achizițiile către mediul online. Asta înseamnă că, până în 2018, toate achizițiile din România se vor realiza prin intermediul unui instrument online”. ”De aceea ați găsit în HG 395 acea prevedere conform căreia licitația deschisă, licitația restrânsă și procedura simplificată într-o etapă se realizează online. Dacă e să punem și faptul că, într-o primă fază, sunteți obligați să consultați și catalogul electronic, pentru achiziția directă, o să vedeți că, ușor, ușor, vă conducem în procesul de achiziții spre mediul online. Obligația a fost asumată la nivelul anului 2018, pentru toate achizițiile din România” a explicat Bogdan Pușcaș.

Acesta speră că noul sistem electronic, SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a achizițiilor publice), va fi mult mai bun decât actualul SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). ”Știți că avem acel celebru SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), funcționează și el de câțiva ani buni. Are nevoie și el de o modificare și o aducere la zi. Ea se realizează astăzi, la Agenția pentru Agenda Digitală a României, prin intermediul unui program european și sperăm că mult trâmbițatul proiect, SICAP sau cum s-o mai numi el la final, să fie un pas înainte net, să nu fie doar o modificare formală”, a mai spus Bogdan Pușcaș.

Următoarele două întâlniri regionale ale președintelui ANAP cu reprezentanții locali sunt programate pe 26 septembrie la Tulcea (regiunea Sud-Est), iar pe 3 octombrie la Cluj (regiunea Nord-Vest). ANAP dorește ca prin aceste întâlniri regionale să afle problemele cu care se confruntă funcționarii care se ocupă de achiziții publice, după trei luni de la schimbarea legilor în acest domeniu. – Agerpres.ro   –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.