Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Călin Popescu – Tăriceanu va participa la reuniunea Asociației Senatelor din...

București: Călin Popescu – Tăriceanu va participa la reuniunea Asociației Senatelor din Europa

DISTRIBUIȚI

tariceanu-urs-herren146447 – 22092016 – Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, 21 septembrie a.c., cu Urs Herren, ambasadorul Confederației Elvețiene la Bucureşti, aflat în vizită de prezentare.

Cu acest prilej, au fost discutate aspecte privind relațiile bilaterale româno-elvețiene, cooperarea în plan economic, agenda parlamentară bilaterală, precum și agenda europeană și evoluțiile în plan internațional. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat progresele înregistrate de România privind consolidarea instituțională și democratică, menționând rolul deosebit de important al Parlamentului, în acest sens.

În continuare, președintele Senatului a adus în discuție Programul de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene, care se derulează cu succes, începând cu anul 2011, adresând aprecieri pentru deschiderea manifestată de autoritățile elvețiene în procesul de punere în aplicare a acestui Program.

La rândul său, ambasadorul Confederației Elvețiene la București a menționat colaborarea excelentă dintre cele două țări în plan economic, fiind exemplificate o serie de domenii în care există un potențial considerabil de consolidare a cooperării, precum: energie, sistem bancar, IT, infrastructură etc.

În ceea ce privește agenda parlamentară, în plan bilateral și multilateral, Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat interesul pentru participarea la reuniunea Asociației Senatelor din Europa, care se va desfășura la Berna în perioada 20-21 octombrie a.c., prilej cu care vor fi stabilite contacte directe cu participanții elvețieni și invitații străini. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.