Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Curtea Supremă dă înapoi, la DNA, încă un dosar

București: Curtea Supremă dă înapoi, la DNA, încă un dosar

DISTRIBUIȚI

iccj146542 – 27092016 –  Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis la DNA un dosar aflat pe rol în care este implicat deputatul Sebastian Ghiță. Magistrații au considerat că una dintre probele prezente la dosar, și anume declarația pe care a dat-o fostul procuror-șef de la Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, a fost luată în mod nelegal.

Liviu Tudose a contestat această probă în instanță, iar magistrații i-au dat dreptate considerând că a depus destule probe pentru a demonstra iregularitățile comise de procurori.

Dosarul se va întoarce acum la DNA unde procurorii trebuie să gestioneze probele pentru a putea trimite înapoi dosarul pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În acest dosar, Sebastian Ghiță este acuzat de două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Alături de deputat mai sunt inculpați Liviu Mihail Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Viorel Dosaru, la data faptelor șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, Constantin Ispas, ofițer de poliție, și Aurelian Constantin Mihăilă, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.